Game Of Beer - Regler
Kort oversigt
Spillets kort er opdelt med farvede kanter:
Rød = Regelkort
Blå = Karakter- og evnekort
Gul = Promille
Grøn = Runer
Definitioner:
1 tur = 1 x bowling fra hvert hold
1 runde = 1 x bowling fra alle hold
Ved spillets start
Deltagerne opdeles i 2 hold + 1 dommer.
Et hold kan består af enter 2 eller 3 spillere.
Banen opstilles som på dette kort.
Begge hold start med at trække 3 tilfældige kort (5 tilfældige ved 3 vs 3).
Holdet med den laveste person starter med at bowle. Efter hvert bowl går turen videren til det andet hold. Alle spillerne på hvert hold skiftes til at bowle, og dommeren kan uddele straftåre hvis rækkefølgen ikke overholdes!
Reglerne i spillet gælder hele spillet igennem med mindre karakter- og evnekort samt bonuskeglekort siger andet. (Eller hvis I selv vælger andet)
Når der bowles
Når en spiller bowler skal det foregå siddende i sin stol. Bolden skal ramme jorden før midterlinjen. Gør den ikke det, er bowlet udgyldigt go turen går videre.
Hvis det ugyldige bowl rammer en ølflaske giver det ingen karakter- og evnekort og det bowlende hold skal selv drikke den nyåbnede straføl.
Der må KUN bowles med underhånd.
Hvis bolden først rammer ens stol, må man slå bolden væk for at undgå at ølflasken vælter.
Bolden må ikke rammes ens ben.
Dommer
Dommeren vælger en titel som begge hold skal tiltale dommere med. Det er velset at dommeren drikker med i spillet, men ikke påkrævet.
Spillet lægger op til diskussion, så det er til dommeren at skabe ro og orden. Dommeren kan derfor uddele straftåre, fratage kort, uddele ekstra kort osv. for at opretholde orden.
Dommeren har derfor absolut det sidste ord i alle diskussoner!
Spillerne skal bede dommeren og tilladelse før følgende ting (tilføj gerne til listen):
- At hente bolden
- Ryge
- Forlade stolen for at hente øl
- At lade vandet
- At bowle (det hedder ikke kaste!)
- At hente karakter- og evnekort eller bonuskeglekort
Karakter- og evnekort
Når et hold har væltet modstanderholdets ølflaske, trække ét tilfældigt karakter- eller evnekort. Kortene kan bruges igennem hele spillet, såfremt man har det nødvendige antal promille.

Der kan bruges op til 2 karakter- eller evnekort per tur.
Øverst i venstre hjørne på alle karakter- eller evnekort er der angivet hvor mange promille der kræves for kortet kan aktiveres.

Når et karakter- eller envnekort er brugt, gives det til dommeren samt det antal øl(promille) som I har brugt ved at brug
e kortet. Kortene kan med fordel lægges i bunker på hver side af dommeren for at holde styr på scoren.
Væltet ølflaske
Hvis det bowlende hold rammer modstanderholdets ølflaske med bolden, må de trække 1 krakter- eller evnekort. Mostanderholdet skal herefter drikke 1 nyåbneet staføl. Denne øl øl skal deles mellem spillernes, og drikkes siddeende. Hver spiller må kun drikke af øllen én gang. Dvs. hvis øllen fjernes fra læberne er det den næste medspillers tur (Vedkommende SKAL så tage resten selv, uanset hvor lidt medspilleren har 'hjulpet').
Når øllen er tom, skal den "dryppes af" over hovedet. Vurdeerer dommeren at der er for mange spild-dråber, skal der drikkes 1 nyåbnet straføl.
Turen går herefter videre.
Hvis man vælter holdets egen øl, uanset på hvilken måde, skal holdet drikke 1 nyåbnet straføl (husk det giver promiller, så no worries!)
Promille
Når en øl er drukket færdig, lægges den tomme flaske i en bunke bag spilleren.
1 tom øl = 1 promille
En bonusøl, også kendt som hyggeøl, må nydes gennem hele spillet. Når denne er tom, kan den ligeledes bruges som promille. Man må drikke lige så mange bonusøl som kan. Hvis en modstander rammer ens bonusøl med bolden, skal denne tømmes af ejeren - alene
Protester
Protester kan påberåbes i tide og utide - dog er det udelukkende dodmmeren som bestemmer om hvorvidt der skal gives straftåre.
Følgende er blot eksempler på noget man kan protestere over:
NØL:
Nøl er når et hold trækker tiden ud.
TØSESKUD:
Hvis kuglen ikke når ned til keglen eller hvis man simpelthen er så skæv i sit bowl at det er pinligt.
ØLSPILD:
Ølspild er når der er for meget øl tilbage efter staføl, hvis øl bliver spildt unødigt eller hvis øllene ikke bliver behandlet hensigtsmæssigt.
Bonuskeglekort
Dommeren kan til enhver tid placere bonus keglen på banen, markeret med en tom ølflaske. Dommeren udvælger 1 af de 4 bonuskeglekort og lægger den under ølflasken.
Et hold kan vælge at bowle efter bouskeglen på deres tur. Vælter de bonuskegle bliver effekten fra bonuskeglekortet påført med det samme.

Dommeren bestemmer selv hvor og hvornår bonuskeglen er aktiv. Se forslag til placering af bonuskeglen på kortet 'Ved spillets start 2'.
Når et bonuskeglekort er brugt, gives det til dommeren.